Writen by me

Isnin, 1 April 2013

Khairul Fahmi Mat Som - UMNO dan VDO seks.

Aku tak berani nak kata apa video seks di blog papagomo itu tulen atau tidak, apa betul berlaku seperti itu oleh orang yang didakwa atau tidak.

Aku dah baca info dari kedua belah pihak. Memang aku mengutuk papagomo, dan back up cybertroopers PKR, tapi ia bukan soal kredibiliti video tersebut. Ia soal akhlak dan value diri sebagai seorang manusia.

Semalam kecoh pula dengan player baru muncul iaitu Khairul Fahmi Mat Som. Aku buka twitter dia tadi, jenguk-jenguk tuit dia yang lain. Ingat nak follow pentuit-pentuit yang mengamalkan sastera pedas tahap mukjizat. Tapi bila tengok tweet-tweet dia yang lain aku tak ada rasa mahu follow. Tweet KFMS ni tak mencapai index intelektual yang aku harapkan.

Kalau dia bawa contoh 'Kalau imam Muhammad bin Wahab masih hidup....," mungkin tak masuk TV3. Bila sebut 'Rasulullah' dan video seks Rasulullah, ia akan trigger tsunami dan he get what he intended to. Dia bukan lagi budak-budak yang berguling, mencarut dan mendoakan kematian parents agar diberi perhatian. Tapi tuit beliau menggambarkan begitu - kebudakan.

Sorry to say. Aku tak follow tuit tak matang.

Kalau korang tanya aku, aku akan jawab tak perlu keluarkan analogi sebegitu untuk raih perhatian umum. Nampak memang catchy dan pedas, cuma akhlak macam tak berapa comel.


1 ulasan:

  1. ada dua fitnah dia buat.

    satu dia kaitkan nabi.

    satu lagi dia kaitkan umno. mana dia tahu umno yg buat video tu? yg kantoikan anwar bukan orang umno, tapi kawan baik dia datuk syazryl eskay.

    tapi kenapa dia tergamak tweet macam tu? hanya kerana nak mempertahankan anuwar, macam lah anuwar tu malaikat suci.

    for record, aku setuju dengan papagomo. bukan sebab akhlak, tapi sebab nak tunjuk, ini lah anuwar, bakal pemimpin kamu.

    video tu betul tak betul? pi check pakar forensik digital yg analisa video tu. professor hany farid dengan profesor lorenso toressani.

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...